NOVA CENA PRIRODNOG GASA

NOVA CENA PRIRODNOG GASA

JP Srem-gas donelo je odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje. Tako će od 1. novembra, po dobijanju saglasnosti Agencije za energetiku Republike Srbije, potrošači u Sremskoj Mitrovici u proseku plaćati kubik gasa 1,3 dinara više nego na prethodnim računima.

Najvećim delom Srbija gas nabavlja iz uvoza, cena se formira na bazi cene nafte i naftnih derivata na svetskom tržištu i cene dolara pa se i cena mora korigovati u odnosu na te faktore. JP Srem-gas utvrdilo je cenu prirodnog gasa za javno snabdevanje koja će se primenjivati od 1. novembra 2016. godine.
Povećanje cena javnog snabdevanja za domaćinstva iznosi 1,3 dinara po kubnom metru gasa. Tako će nova cena gasa za grupu kupaca male potrošnje (domaćinstva i ostali mali potrošači) biti 29,76 dinara, umesto dosadašnjih 28,45 dinara po kubiku, dok će za druge kategorije potrošača na javnom snabdevanju, cena biti od 26,74 do 27,43 dinara po kubiku. Iskazane cene su bez PDV-a i odnose se na cenu energenta.
Ipak, i pored promene cene, mitrovački potrošači još uvek će imati najnižu cenu prirodnog gasa u Srbiji.
SREM-GAS OMOGUĆIO ODLOŽENO PLAĆANjE – REPROGRAM
JP Srem-gas izlazi u susret svojim potrošačima. Naime, odlučeno je da se kupcima, u kategoriji „domaćinstva“, omogući odloženo plaćanje dela računa. Ta pogodnost odnosi se na utrošeni gas u periodu od 1. decembra 2016. do 28. februara 2017. godine.
A, kako to u praksi izgleda? Prvi deo računa od 70 odsto plaća se po ispostavljanju računa do 17. u mesecu, a drugi deo od 30 odsto za šest meseci od roka dospeća prvog dela računa.

Kako bi olakšao potrošačima, u JP Srem-gas je odlučeno da na deo računa od 30 odsto koji dospeva za šest meseci, u toku tog perioda ne obračunava kamatu.

Comments are closed.