ODRŽAN SASTANAK UO STRUČNOG UDRUŽENjA ZA DISTRIBUCIJU PRIRODNOG GASA

ODRŽAN SASTANAK UO STRUČNOG UDRUŽENjA ZA DISTRIBUCIJU PRIRODNOG GASA

U utorak je Upravni odbor Stručnog udruženja za distribuciju prirodnog gasa u proširenom sastavu održao je svoju petu sednicu u prostorijama JKP „Suboticagas“.

Na dnevnom redu su se našli – aktuelno stanje u delatnosti Javnog snabdevanja prirodnim gasom, kao i prezentacija novih proizvoda za srpsko tržište firme „KristályKft iz Šiofoka sa proizvodima  ISIFLO iz Norveške i CIMBERIO iz Italije.

„Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa Vojvodine okuplja 25 članova. Pored distributera iz javnog i privatnog sektora, u Udruženju su i preduzeća koja se bave prodajom opreme neophodne za funkcionisanje gasnog sektora. Ideja udruživanja je veoma važna jer ujedinjeni možemo mnogo bolje da delujemo i istupamo prema različitim javnostima. Nadamo se da će se broj članova Udruženja vremenom povećavati.

U Udruženju se zajednički trudimo da na polju energetike doprinesemo razvoju ovog sektora jer to nije dovoljno razvijeno polje u našoj zemlji, ali mislimo da za sada idemo uzlaznom putanjom. Ovakvo udruživanje i sastanci doprinose međusobnoj razmeni iskustava i primeni dobre prakse među distributerima kako bi svima obezbedili uslove za što bolje funkcionisanje i rad“, rekla je Danica Nedić predsednik UO Stručnog udruženja za distribuciju prirodnog gasa Vojvodine.

Na sednici su učestvovali predstavnici distributera i tehnički rukovodioci.

Comments are closed.