Наставак радова у Улици Мачвански кеј

Наставак радова у Улици Мачвански кеј

После завршетка радова на изградњи дела дистрибутивне гасне мреже у Улици Мачвански кеј, која до ове године није била гасификована, у укупној дужини од око 800 метара и безбедносне провере, дистрибутивна гасна мрежа је у јуну пуштена у функцију. Сада почињу радови на следећих 800 метара те улице.

У првом делу улице, од кућног броја 103 до броја 193, већ су изграђени прикључци и полуприкључци. До сада је то 12 полуприкључака и 14 прикључака, а неки мештани су већ и формално постали корисници наших услуга.
Ових дана је отпочела нова фаза изградње која се односи на други део ове улице, од кућног броја 1 до броја 101. Поред изградње прикључака и полуприкључака (650 метара) где је раније извршена гасификација, биће изграђен и додатни продужетак дистрибутивне гасне мреже, у дужини од око 150 метара са прикључцима и полуприкључцима, што укупно износи 800 метара.
Због реконструкције тротоара у том делу улице потребно је изградити 21 прикључак и 11 полуприкључака.
Вредност инвестиције је око 800 хиљада динара.
Инвеститор – ЈП „Срем-гас“ Сремска Митровица.
„Један од циљева у пословању је усмереност ка повећању броја потрошача како би се повећао ниво снабдевања природним гасом и тиме и искоришћеност дистрибутивне мреже. Градићемо продужетаке мреже где год се процени да постоји заинтересованост грађана и привреде а да то буде економски оправдано. Број заинтересованих грађана у овој улици је показатељ да ће се наша инвестиција исплатити и да је све више митровчана који се опредељују за природни гас као енергент. Он пружа конфор у домаћинствима и много других погодности које се добијају коришћењем природног гаса“, рекао је Драган Будошан извршни директор за дистрибуцију, управљање дистрибутивним системом и изградњу дистрибутивне гасне мреже ЈП „Срем-гас“ Сремска Митровица.
И да подсетимо, ЈП „Срем-гас“ Сремска Митровица радове у Улици Мачваснки кеј отпочела је у оквиру пројекта реконструкције те улице чији је носилац Град Сремска Митровица а радови су планирани Програмом предузећа за 2020. годину. Вредност те инвестиције била је око 2 милиона динара.

Comments are closed.