I „Srem-gas“ korača za još jednu Roditeljsku kuću

I „Srem-gas“ korača za još jednu Roditeljsku kuću

NURDOR je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, tj. roditelji i prijatelji dece lečene od raka i njihovih porodica ujedinjeni u misiji poboljšanja kvaliteta lečenja i života obolele dece i njihovih porodica. Osnovani su 2003. godine u Beogradu i od tada svakodnevno brinemo o deci i roditeljima na području cele Srbije, a često iniciraju različite humanitarne akcije, projekte i događaje.

Tamara Klarić i Bogdan Stevanović – dvoje mladih ljudi danas su napravili prvi od 260.000 korka u svojoj drugoj po redu humanitarnoj šetnji od Niša do Beograda. Cilj njihove akcije „Pruži korak!“ je prikupljanje sredstava za izgradnju nove roditeljke kuće u Beogradu koju gradi NURDOR.

Oni su 19. septembra, krenuli na pešačenje ispred dečjeg hemato-onkološkog odeljenja bolnice u Nišu, a stajališta za odmor i spavanje su predviđena u sedam mesta u Srbiji: Aleksinac (19.09) – Pojate (20.09) – Jagodina (21.09) – Svilajnac (22.09) – Smederevska Palanka (23.09) – Mladenovac (24.09) – Ripanj (25.09). Poslednjeg dana pešačenja, 26. septembra, održan jr Marš solidarnosti kroz Beograd, koji je počeo od Sportskog centra Banjica i završio se u parku Milutina Milankovića ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje.

Javno preduzeće za distribuciju prirodnog gasa „Srem-gas“ Sremska Mitrovica, na svoj način želi da doprinese ovoj humanitarnoj akciji. Naime, tokom meseca zaposleni u JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica vrše popis utrošenog prirodnog gasa kod potrošača pa je to odlična prilika da se priključe ovoj akciji jer u tom periodu obiđu sve potrošače na distributivnoj mreži.

Zaposleni su skinuli aplikaciju i tako će svoje korake udružiti sa ostalim ljudima dobre volje i koračati za izgradnju još jedne roditeljske kuće u Beogradu.

Akcija traje do 5. oktobra.

Comments are closed.