Danica Nedić novi predsednik Udruženja za distribuciju gasa

Danica Nedić novi predsednik Udruženja za distribuciju gasa

Na redovnoj godišnjoj Skupštini, predstavnici 25 članica Stručnog udruženja za distribuciju prirodnog gasa izabrali su novog predsednika. Izabrana je Danica Nedić v.d.direktora Javnog preduzeća za distribuciju prirodnog gasa „Srem-gas“ Sremska Mitrovica.

Inače, Udruženje je osnovano radi organizovanog, udruženog i efikasnog delovanja energetskih subjekata, distributera prirodnog gasa i drugih privrednih društava i preduzetnika iz delatnosti prirodnog gasa, u oblasti obavljanja energetskih delatnosti.

Udruženje ima za cilj da svojim članovima obezbedi proširenje stručnih i naučnih znanja, razmenu informacija, iskazivanje i odgovarajuću valorizaciju znanja, da vrši uticaj na obrazovni, društveno – ekonomski, privredni i naučno – tehnički razvoj zemlje. Članicama pravovremeno obezbeđuje neophodne stručne, naučne, tehnološke i poslovne informacije. Inicira i predlagaže nadležnim državnim organima i organizacijama rešavanja pojedinih pitanja iz oblasti distribucije gasa, nabavke gasne opreme  – posebno zakonsku regulativu, standarde, probleme kvaliteta, mera zaštite a  jedan od prioritetnih ciljeva je i zaštita životne sredine.

Comments are closed.