Završetak prve faze gasifikacije Stambenog naselja „Matija Huđi“

Završetak prve faze gasifikacije Stambenog naselja „Matija Huđi“

Završava se izgradnja prvog prstena razvodnog gasovoda, na neparnoj strani Stambenog naselja Matija Huđi, a dužina ove faze je 550 metara.

„Trenutno se vrše građevinski i mašinski radovi na postavljanju razvodnog gasovoda. Posle postavljanja Merno regulacione stanice sledi nam izvođenje razvodne instalacije unutar stambenih objekata i postavljanje merne opreme. Značaj ovog projekta nije samo u tome što će stanovnici ovog Naselja dobiti mogućnost da se priključe na najkonforniji vid grejanja nego pokazujemo društvenu i ekološku odgovornost. Svako gašenje idividualnih ložišta i prelazak na gas, kao ekološki najprihvatljivije gorivo, uitčemo i na poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu“, rekla je Danica Nedić v.d. direktota JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica.

Po završetku ovih radova, ove nedelje, ukoliko to dozvole vremenski uslovi, biće postavljena i Merno regulaciona stanica.

Biće izgrađen i deo distributivne gasne mreže, od Ulice Save Kovačević do Merno regulacione stanice.

„Tokom radova se trudimo da, koliko god je to moguće, u najmanjoj meri narušavamo funkcionisanje ovog naselja, kako kretanja stanovnika tako i funkcionisanje saobraćaja i prilaz parkinzima. Odmah po završetku sve vraćamo u prvobitno stanje, staze i zelene površine moraju izgledati isto kao i pre vršenja radova. Pošto završavamo prvu fazu, taj prvi prsten, iskoristio bih priliku da pozovem zainteresovane stanovnike Naselja da se prijave ukoliko su zainteresovani za priključenje na gasnu mrežu jer su nam podaci o broju zainteresovanih izuzetno važni“, rekao je Dragan Budošan izvršni direktor za ditribuciju, upravljanje distributivnim sistemom i izgradnju distributivne gasne mreže JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica.

Inače, ukupna vrednost projekta je oko 30 miliona dinara. Ta vrednost se odnosi na izgradnju priključnog gasovoda do Merno regulacione stanice, stanicu, razvodni gasovod kroz Naselje sa priključnim gasovodima do zgrada, regulacione stanice, čelični razvod kroz zgrade i merno regulaciona oprema.

Ukupna dužina gasovoda za Stambeno naselje biće 1400 metara.

Comments are closed.