JP „SREM-GAS“ OBELEŽIO JUBILEJ-DVE DECENIJE SA POTROŠAČIMA

JP „SREM-GAS“ OBELEŽIO JUBILEJ-DVE DECENIJE SA POTROŠAČIMA

Javno preduzeće za distribuciju prirodnog gasa „Srem- gas“ Sremska Mitrovica je osnovano Odlukom Skupštine opštine Sremska Mitrovica, 25. juna 1998. godine, a rešenjem Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici, od 14. jula iste godine, preduzeće je i zvanično počelo sa radom. Tako je za JP „Srem-gas“ 2018. godina jubilarna jer se navršava 20 godina rada i postojanja, a u petak je i zvanično obeležen jubilej.
Na kraju jubilarne godine za Javno preduzeće „Srem-gas“ prirpređena je svečanost za zaposlene, bivše radnike, bivše rukovodioce i sve poslovne partnere koji su dali svoj doprinos u razvoju preduzeća. Na svečanosti je promovisan korporativni film o preduzeću, obratila se vršilac dužnosti direktora i dodeljene su zahvalnice za doprinos u razvoju ovog javnog preduzeća. Zahvalnice su dodeljene osnivaču, Gradu Sremska Mitrovica, bivšim direktorima, penzionerima preduzeća i medijima sa kojima sarađuju. Prvi radnik JP „Srem-gas“, Vesna Đukić, dobila je simboličan poklon u znak sećanja i zahvalnosti. Slavljenička torta upotpunila je svečarsku atmosferu.

Na mestu vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za distribuciju prirodnog gasa “Srem-gas” iz Sremske Mitrovice nalazi se Danica Nedić, diplomirani pravnik. Ona se obratila prisutnima.
„Jedan od ciljeva je i povećanje broja korisnika prirodnog gasa a podaci za prošlu i ovu godinu govore da je taj trend pozitivan i da svojim poslovanjem povećavamo broj fizičkih, ali i pravnih lica koji su korisnici naših usluga. Tu su i sve ostale redovne aktivnosti koje obavljamo, od kontrola, očitavanja, izgradnje priključaka i drugih poslova u sistemu. Intencija nam je da u narednom periodu nastavimo i sa ulaganjem u obučavanje zaposlenih kako bi obezbedili maksimum u pružanju usluga. Na prvom mestu su nam potrošači bez kojih ni mi ne bismo postojali ovih 20 godina. Nastavićemo da podižemo kvalitet naših usluga jer smo mi, pre svega, servis građana i privrede i naša je delatnost od javnog značaja pa svoje poslovanje planiramo u tim okvirima. Pratimo njihove potrebe i želje i sistem svakodnevno usavršavamo kako bi zadovoljstvo bilo obostrano.
Jubilej od 20 godina postojanja je važan jer sabiramo iskustva i rezultate, prisećamo se svih važnih događaja i saradnika u ove dve decenije i sve to ugrađujemo u temelje našeg poslovanja. Ovih 20 godina nas obavezuje da radimo još više i još bolje “, rekla je Danica Nedić v.d. direktora JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica.

ANTRFILE:
Reč dve …
Osnovna delatnost preduzeća je distribucija gasa i upravljanje distributivnom gasnom mrežom, a pored toga preduzeće se bavi izgradnjom distributivne gasne mreže kao i trgovinom prirodnim gasom.
Na teritoriji grada Sremska Mitrovica izgrađena je gasovodna mreža dužine preko 260 kilometara čelične i polietilenske mreže, kojom upravlja operator distributivnog sistema JP „Srem-gas“. Prodaju prirodnog gasa vrše na teritoriji grada Sremska Mitrovica i snabdevaju oko 5000 korisnika, fizičkih i pravnih lica. Radili su na gasifikaciji svih industrijskih zona i na velikom infrastrukturnom projektu, izgradnji podvožnjaka u Fruškogorskoj ulici, a učestvuju i u velikim infrastrukturnim projektima Grada.
Do sada je JP „Srem-gas“ realizovao više faza izgradnje gasovodne mreže:
– 1998 – 99. godine – gasifikacija Sremske Mitrovice
– 2000. godine – nastavak gasifikacije Sremske Mitrovice
– 2003. godine – gasifikacija Laćarka
– 2004. godine – gasifikacija Jarka i Šašinaca
– 2006. godine – gasifikacija Mačvanske Mitrovice, Salaša Noćajskog i Noćaja
– 2007 – 2015. godine – gasifikacija industrijskih zona, sa nastavkom izgradnje ditributivno-gasne mreže i priključaka na postojećem distributivnom području
– 2016. godine – izmeštanje gasovoda tokom izgradnje prvog podvožnjaka u Sremskoj Mitrovici.
Kontinuirano se radi na korišćenju savremenih tehnologija u distribuciji prirodnog gasa, uvođenjem savremenog informacionog sistema GIS tehnologije, daljinskog praćenje velikih industrijskih potrošača, a planira se da i u narednom periodu nastave sa uvođenjem visokih tehnologija pre svega u pogledu merenja, očitavanja i daljinskog praćenja potrošnje prirodnog gasa.
Kvalitetnom izgradnjom gasovoda, uz korišćenje savremenih materijala i opreme, stalnom kontrolom i održavanjem sistema JP „Srem-gas“ obezbeđuje visok kvalitet rada i pouzdanost u distribuciji prirodnog gasa i u tehničko-tehnološkom smislu predstavlja integralni deo jedinstvenog gasovodnog transportno-distributivnog sistema u zemlji.

Comments are closed.